Buitenschoolse opvang

De laatste schoolbel gaat. Jippie, het is tijd voor avontuur! Een plek met vriendjes om mee te spelen. Leuke, uitdagende en ontspannende activiteiten en te proeven van wetenschap, cultuur en natuur.

 

Kennismaken

Ontdekken op de BSO

De buitenschoolse opvang is ingericht rond de pijlers natuur, cultuur en wetenschap. Dat zie je niet alleen terug in de activiteiten, maar ook in de inrichting van onze BSO. Hier ligt de inspiratie letterlijk voor het oprapen. Zo vinden kinderen het ontzettend spannend om in het techniekatelier een oude televisie uit elkaar te halen. Hun vingers jeuken als ze de rekken zien met bakjes met de meest wonderlijke materialen als veren, kurken, moertjes en magneetjes.

Wonderlijke materialen, ontdekken en uitproberen op de buitenschoolse opvang

 

In het tuinatelier bestuderen ze onder de microscoop blaadjes en insecten of verpotten ze plantjes. Op de entresol is het constructielab. Kinderen maken hier de mooiste bouwwerken met Duplo, Lego of Kapla. Onder de entresol tussen het groen is een fijne chillplek. In het cultuuratelier kunnen kinderen muziek maken op de piano of blokfluiten. Hier ligt een prachtig groot vloerkleed dat de kinderen ‘uitnodigt’ om dit als podium te gebruiken. We zien dat dit ook echt gebeurt. Daarop ben jij de artiest; kinderen staan anders, doen anders.

 

In ons aanbod is verder aandacht voor 21ste eeuwse vaardigheden. De kenniseconomie van morgen, vraagt nieuwe eigenschappen en vaardigheden van de kinderen van vandaag. Ze moeten kunnen samenwerken, problemen oplossen, met ICT omgaan, kritisch nadenken en ook creatief, sociaal, ondernemend, nieuwsgierig en betrokken zijn. Dat willen wij kinderen graag meegeven.

 

Omdat kinderen de wereld van morgen maken: wetenschap,

technologie, cultuur en 21ste eeuwse vaardigheden

 

Vakantieprogramma

In de schoolvakanties en als er een (extra) dag geen school is zijn wij de hele dag open. Tijdens schoolvakanties is er een extra leuk vakantieprogramma voor de kinderen. Jouw kind komt toch zeker ook?

 

BSO keuzepakketten

Je kunt kiezen uit drie pakketten voor buitenschoolse opvang:

  • BSO Totaal (52 weken): na schooltijd met opvangtegoed voor schoolvakanties, schoolvrije dagen én schooldagen
  • BSO Plus (46 weken): na schooltijd met opvangtegoed voor schoolvakanties en schoolvrije dagen
  • BSO Basis (40 schoolweken): alleen na schooltijd (schooldagen).

Voorschoolse opvang

Proeven van proeven van wetenschap, cultuur en natuur

Vroege vogels kunnen op schooldagen terecht op onze voorschoolse opvang. Vanaf 7.30 uur staat een gezellig en gezond ontbijt klaar. Daarna is er tijd om te spelen, bij te praten of gewoon rustig een boekje te lezen. Zo beginnen de kinderen ontspannen aan hun schooldag.

 

Goed geregeld met de app

Bij het BSO Totaal- en Pluspakket krijg je een opvangtegoed dat je kunt inzetten in de schoolvakanties en ook voor schoolvrije dagen. Geen tegoed meer of heb je een Basispakket? Ook dan kun je extra dagen boeken. Die worden in dat geval wel apart in rekening gebracht.

 

Jouw kind aanmelden voor vakantie-opvang of voor een schoolvrije dag, een extra dag aanvragen of een dag ruilen? Je regelt dit allemaal zelf met onze handige app. Wij laten zo snel mogelijk weten of er op die dag ook plek is voor jouw kind. Op de app sturen wij je ook berichtjes en foto’s, zodat je kunt meegenieten van de belevenissen van jouw kind.